“We All Inspire”

Fotograaf: Carlos Berkhout

Schrijfster: Britt FrankenTshawn-Portraits-3.jpg

T-shawn (20)

Multidisciplinaire artiest

Atelier, Amsterdam, 2019

T-shawn is een multidisciplinaire artiest. Hij is al een tijdje bezig met verschillende kunstvormen. Vanaf zijn veertiende is hij bezig met kledingontwerpen. “Het begon met heel simpele kledingstukken, maar het groeide uit van het designen tot het plannen van mijn eigen fotoshoots voor de kleding.” Tshawn is naast kledingontwerpen ook druk bezig met muziek en fotografie. Zijn ambitie is een inspiratiebron zijn voor mensen, maar zijn grootste ambitie is zichzelf zijn en blijven, wat hij ook wil laten zien in zijn kleding. Zijn kwaliteiten zijn het overbrengen van gevoel en het uiten van zijn visuele visie die hij heeft bij een bepaald concept wat hij maakt. “Ik vind het belangrijk dat mijn kleding spreekt.” Tsahwn is een gevoelsmens. “Stel ik voel me verdrietig, dan probeer ik dat gewoon te voelen het helpt me ook in mijn creativiteit, het mag er gewoon zijn.” Hij is altijd onderweg: de ene keer is hij bezig met muziek, de andere keer zit hij in zijn atelier kleding te ontwerpen en dan doet hij weer een fotoshoot voor zijn kledinglijn. Er is geen vast patroon.

Inspiratie haalt hij uit de alledaagse dingen. Tshawn vertelt dat hij soms over straat loopt en geïnspireerd raakt door een bepaalde vorm in een object en daar uren over kan fantaseren om daar iets mee te doen. Uitgesproken en expressionisme zijn de woorden die hem inspireren om creatief bezig te zijn. Hij vindt het belangrijk om met zijn werk ook impact te hebben op het doen en laten van de samenleving, zoals milieubewustzijn en duurzaamheid. Voordat Tshawn aan een project begint bedenkt hij zichzelf eerst of het echt bij hem past en of het in zijn schema past. Als hij kijkt naar zijn toekomst streeft hij bij voorbaat niet naar bekendheid en rijkdom.

“Ik streef er naar om herkend te worden als ik er niet meer ben.”

Tshawn-Portraits-2.jpg
Tshawn-Portraits.jpg

JASHA.jpg

Jasha Rudge (23)

DJ & artist

Avalon Music HQ, 2019

 

Jasha leeft voor muziek. In zijn jeugd maakte hij in de zomer met zijn muzikale familie Rennesse onveilig, door lange zomeravonden met z’n allen te jammen. Toen hij vijftien was, begon hij met dj-en en dacht hij “laten we kijken waar het schip strand.” Naast dat hij muziek maakt is hij ook acteur. Zijn groei als muzikant omschrijft hij als heel natuurlijk: na zijn eerste grote rol in de film Kankerlijers werd hij dj in het voorprogramma van B-Brave. Zijn motivatie haalt hij uit zijn fanbase. “Ik word blij als mensen mij een berichtje sturen met hoe tof ze het vinden wat ik maak, dat geeft mij een boost.” Zijn muziek ontstaat heel natuurlijk. “Ik schrijf teksten aan de hand van hoe ik mij voel.” De studio ingaan met een uitgedacht plan is niks voor hem alles ontstaat daar gewoon. Wat hij de mensen wil meegeven is dat je niet iedereen tevreden hoeft te houden. Niet iedereen hoeft je leuk te vinden. Zolang je handelt op gevoel ben je veel minder bezig met wat andere mensen van jou vinden en kan je je meer focussen op jouw persoonlijke groei.

“Aan negatief denken heb je niks, haal positiviteit uit elke situatie en je zal een hoop mooie dingen aantrekken.”

WAI-JR-IG-2.jpg
WAI-JR-IG.jpg